Pišite nam

Vijesti

Trajekt Cres u Gaženici zbog olujnog juga udario u lukobran; putnici bez ozljeda i vozila bez oštećenja

Prije

-

Trajekt Cres

Oštećeni trajekt, bez jednog motora, na kraju je morao pristati u luci Jazine na poluotoku

Kako su priopćili iz Jadrolinije, trajekt Cres jučer na svojoj redovnoj liniji iz Preka prema Zadru, zbog olujnih udara juga, nije uspio pristati u luci Gaženica, prenosi Zadarski.hr.

– Prilikom ulaska broda u luku Gaženica zbog snažnih bočnih udara juga došlo je do naslanjanja trajekta na lukobran. Prilikom udarca, trajekt je zadobio oštećenja ljuljne kobilice i propulzora broj 3. Putnici i vozila koji su se u trenutku udarca nalazili na trajektu su sigurno, bez ozljeda i materijalnih oštećenja, prevezeni u zadarsku luku gdje je izvršen iskrcaj, kažu iz nacionalnog brodara.

Prilikom nastalog oštećenja nije došlo do prodora mora pa nema opasnosti od eventualnog onečišćenja. 

Već pri isplovljavanju iz Preka, umjesto uobičajenom rutom, kapetan je bio prisiljen ploviti cik-cak, pokušavajući se tako oduprijeti olujnom jugu. Da se nešto čudno događa, bilo je jasno i rodbini koja čeka svoje otočane, javio je HRT.

Trajekt nikako nije mogao uploviti u luku Gaženica pa se vrtio po olujnom moru i valovima. Višemetarski valovi bacali su ga ravno na lukobran, a na palubu su istrčali i putnici kada su vidjeli da je brod u problemu.

Na kraju je kapetan bio prisiljen spas potražiti u luci Jazine u staroj gradskoj jezgri, ali je pristajanje bilo zahtjevno jer je trajekt ostao bez jednog od 4 motora.

Srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen i nije bilo nikakve materijalne štete na vozilima.

Nastavi čitati

Najčitanije