Pišite nam

Sport

Sveti Mihovil novi član Prve županijske nogometne lige!

Prije

-

Sveti Mihovil
Foto: NŠK Sveti Mihovil

Jučer je na igralištu Bagata u Zadru ekipa Svetog Mihovila zasluženo svladala Zemunik rezultatom 2-1 i tako osigurala članstvo u 1. ŽNL Zadarska.

Kako saznajemo od trenera Sv. Mihovila, Krešimira Jaklina, situacija što se tiče pripremljenosti ekipe prije utakmice je bila dobra. Kvalifikacije za 1. ŽNL su svi u klubu shvatili ozbiljno te su odradili 30-tak dana priprema. Svi igrači su bili u trenažnom procesu ponajviše zbog malonogometnih turnira i Kupa Otoka.

U samu utakmicu momčad Sv. Mihovila je ušla igrački oslabljena jer im je nedostajalo 6 igrača, što zbog ozljeda, a što zbog radnih obaveza, no sa širokim kadrom otočani su u stanju suprotstaviti se i najboljima u županiji.

Očekivali smo pobjedu jer znamo da smo kvalitetni, ali igrala se samo jedna utakmica u kojoj je sve moguće

U klubu su očekivali pobjedu jer su bili svjesni svoje kvalitete, međutim lopta je okrugla, a igra se samo jedna utakmica tako da je sve bilo moguće.

Od prve minute otočani su bili bolja momčad na terenu i zasluženo su poveli 2-0. U zadnjih 15 minuta uvukla se nervoza i strah u ekipu, vjerojatno od velikih očekivanja, što je rezultiralo primljenim pogotkom. Zemunik je dobio krila i stisnuo protivničku ekipu, ali Sv. Mihovil je kontrolirano utakmicu priveo kraju.

– Ulaskom u 1. ŽNL potrebno je da sve segmente kluba podignemo na višu razinu. Liga je jaka i puno ozbiljnija u odnosu na 2. ŽNL. Sa svim općinama imamo odlične odnose i podržavaju Klub, no očekujemo od njih još veću podršku, navodi Jaklin.

Velike troškove i napore iziskuje više od 150 službenih utakmica godišnje u klubu sa 115 djece i 8 uzrasnih kategorija. Ulaskom u 1. ŽNL igrački se u klubu neće ništa mijenjati jer je pravilo da mogu igrati samo otočani uz iznimke Šime Marune koji radi u klubu kao trener mlađih uzrasta i Zvonimira Žuže koji je poljanski zet.

– Na naša dva otoka ima vrhunskih igrača, no za zadržati dečke u sportu trebamo svi zajedno kao društvo dati puno više. Nadamo se da će ovaj ulazak u 1. ŽNL biti prekretnica i da  Sv. Mihovil ispred sebe ima svijetlu budućnost, za kraj optimistično dodaje Jaklin.

Nastavi čitati

Najčitanije