Pišite nam

Vijesti

Svečano otvaranje 5 novih vidikovaca i 13,25 km duge poučne staze

Prije

-

Otvaranje vidikovci

U prekrasnom okruženju na Bokolju otvoren projekt vrijednosti 750.000 kn u potpunosti financiran od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

U petak, 21. siječnja održano je svečano otvaranje 5 novih odmorišta/vidikovaca te 13,25 kilometara duge poučne staze koja se proteže od vrha Bokolj pa sve do uvale Soline. Na otvaranju su prisustvovali načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško, ravnatelj JKU-a Otok Pašman Dinko Malnar, konzultantica na projektu Josipa Bašić, vlasnik firme izvođača radova Mladen Kešer te vijećnici i suradnici Općine Pašman.

Podsjetimo da je Općina Pašman za projekt “Uspostave i uređenja poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” osigurala sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a odobreno je 100 % financiranje projekta u vrijednosti od 750.000 kuna.

Projektom, čiji nositelj je Javna komunalna ustanova Otok Pašman, na stazi ukupne duljine 13,25 km izgrađeno je 5 odmorišta/vidikovaca: Lavanda, Bobića špilja, Smilje, Maslina te Bokolj. Uređene su staze, postavljena odmorišta te odgovarajuća oprema kao što su klupe, stalci za bicikle, panoramski teleskopi, kante za otpad, informativne i orijentacijske ploče i slično.

Glavni cilj projekta je promicanja i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume što u konačnici doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te u velikoj mjeri obogaćuje turističku ponudu otoka Pašmana. Nadalje, projektom se nastoji educirati i informirati posjetitelje o šumskim biljkama i životinjama, o važnosti očuvanja ekosustava, o zaštiti šuma i špilja otoka Pašmana te o sprječavanju nastanka požara.

Dođite i vi, zaustavite se na svim vidikovcima i uživajte u krasnim pogledima.

Nastavi čitati

Najčitanije