Pišite nam

Vijesti

Svečano obilježena 30. godišnjica Dana Općine Pašman

Prije

-

Dan Općine Pašman

Danas, 13. lipnja, na blagdan sv. Ante Padovanskog, u školskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima s početkom u 12:30 održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman povodom obilježavanja 30. proslave Dana Općine Pašman.

Među brojnim uzvanicima bili su i župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Rade Šimičević, te predstavnici Općina otoka Pašmana i Ugljana.

Nakon uvodnog pozdrava, himne Republike Hrvatske u izvedbi klape Zikva te minute šutnje, okupljenima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško te načelnik Općine Krešimir Ćosić.

U svom obraćanju prisutnima, načelnik se osvrnuo na aktivnosti Općine u proteklih godinu dana kao i na aktualne općinske projekte. Između ostalog  istaknuo je važnost informiranja stanovnika o aktualnim zbivanjima na području općine, projekte izgradnje komunalne infrastrukture, pronatalitetnu politiku Općine, potporu udrugama i umirovljenicima, sve bolje turističke rezultate, kao i stabilan općinski proračun.

Slijedilo je obraćanje zadarskog župana i izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, zatim nastup klape Zikva, nastup Mažoretkinja otoka Pašmana te dodjela priznanja koje su uručili predsjednik Općinskog vijeća i načelnik Općine.

Nagradu Općine Pašman je dobila Milena Ćosić iz Dobropoljane za doprinos u području predškolskog odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi na području općine Pašman.

Kulturno umjetničko društvo „Nevijana“ iz Neviđana je dobilo Nagradu Općine Pašman za očuvanje tradicijskog običaja “Neviska koleda” – zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske te promicanju i očuvanju kulturne baštine.

Zahvalnicu Općine Pašman za iznimni doprinos razvoja i promicanja Općine Pašman u području poljoprivrede dobila je Rozalinda Banić, nositeljica OPG-a iz Kraja.

Bartol Bobić iz Pašmana te Jerko Kovačić iz Banja, članovi HGSS-a Stanice Zadar, dobili su Zahvalnicu Općine Pašman za osobit doprinos i pomoć zajednici na području općine Pašman.

Nakon dodjele nagrada Milena Ćosić je svima zahvalila u ime dobitnika te je slijedio nastup KUD-a Nevijana s njihovom izvedbom Neviske kolede.

Nastavi čitati

Najčitanije