Pišite nam

Vijesti

Svečano obilježena 29. godišnjica Dana Općine Pašman

Prije

-

Dan Općine 2022

Jučer, 13. lipnja u mjestu Pašman održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman povodom proslave Dana općine Pašman. Nakon što je voditeljica programa Branka Pelicarić pozdravila sve nazočne, dala je riječ predsjedniku Općinskog vijeća Šimi Jurešku koji svim nazočnima uputio dobrodošlicu i čestitke ovogodišnjim dobitnicima priznanja.

Među brojnim uzvanicima proslavi su prisustvovali i Šime Mršić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede kao i Šime Erlić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te zadarski župan Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković, zatim Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam i Josip Vidov, pročelnik Upravnog odjela za Hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku.

Nakon uvodnog dijela je o dosadašnjim dostignućima te o smjernicama gospodarskog i društvenog razvitka Općine Pašman govorio načelnik Općine Krešimir Ćosić istaknuvši brigu za djecu i obitelj, prve pašmanske jaslice, općinske projekte, rad katastra i suda u Ždrelcu, izgradnju kanalizacije, stabilni proračun te turizam. Za kraj je načelnik posebno izdvojio porast broja stanovnika kao dodatnu motivaciju za daljnji rad na što boljim uvjetima života na otoku.

Slijedio je nastup Mažoretkinja otoka Pašman te dodjela priznanja koje je uručio načelnik Općine.

Nagradu Općine Pašman je dobio Nikola Krajnović za doprinos zajednici u školstvu na području Općine Pašman zbog svojih poslovnih kvaliteta kao vozač školskog autobusa kao i za doprinos u obrani Domovine.

Vice Bobić, učenik OŠ Vladimi Nazor u Neviđanima je dobio Nagradu Općine Pašman za doprinos sportu. Vice je sa svojih 14 godina već ostvario niz velikih rezultata te je tako u prosincu 2021. godine osvojio naslov prvaka države u tajlandskom boksu te na Europskom kupu Karlovac Open 2022 osvojio dva zlata.

Zahvalnicu Općine Pašman za doprinos u zdravstvu i zdravstvenoj skrbi na području Općine Pašman dobila je Ivana Tadija, zaposlenica ljekarne Pablo u Tkonu, zbog predanosti svom poslu, uvijek nasmijana i srdačna te spremna pomoći, u vrijeme radnog vremena i izvan njega.

Ines Škrokov je dobila Zahvalnicu Općine Pašman za doprinos zajednici zbog empatičnog pristupa kao i odgovornog te savjesnog rada u Javnoj komunalnoj ustanovi Otok Pašman na održavanju javnih površina otoka Pašmana.

Nakon dodijele nagrada je slijedio drugi nastup Mažoretkinja otoka Pašmana, a za kraj je predsjednik Općinskog vijeća službeno zaključio ovu svečanu sjednicu.

Nastavi čitati

Najčitanije