Pišite nam

Vijesti

Sutra navečer zaprašivanje komaraca na području općine Pašman

Prije

-

adulticidna dezinsekcija komarci

Pecto d.o.o., sanitarna zaštita okoline, obavještava stanovnike općine Pašman da će se u noći iz četvrtka na petak, odnosno noć 23. lipnja/24. lipnja na području općine započeti s provođenjem obavezne adulticidne dezinsekcije (suzbijanje letećih insekata) koja će se provoditi prizemnom metodom hladnog zamagljivanja ULV metodom s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih mještana općine koji bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

– Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta

– Poželjno je da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama

– U terminu dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj (u ovom slučaju radovi će se izvoditi s preparatom Cymina Ultra). Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obavezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje općine Pašman u 2022. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za slijedeći povoljniji termin.

Nastavi čitati

Najčitanije