Pišite nam

Vijesti

Stabilnije vrijeme će nam (možda) doći tek početkom sljedećeg tjedna

Prije

-

Kiša

Promjena vremena koja nas je zahvatila rezultat je premještanja ciklone i frontalnih poremećaja iz sjeverne Italije, a od subote nam donosi i do 10 °C hladniji zrak, javlja glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Na većini Jadrana najniža jutarnja temperatura od nedjelje do srijede će vjerojatno biti između 12 i 17 °C, dok će poslijepodnevna temperatura biti 20 °C i malo viša. Osim nastavka nestabilnog vremena nevolja će u subotu biti i zbog ponegdje prolazno jake tramontane i bure, a potkraj nedjelje i početkom ponedjeljka zbog ponovno jačanja juga, te prolaznog jugozapadnjaka, te sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, na sjevernom Jadranu i bure…

Na kopnu će biti promjenjivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, češću i obilniju u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok će u sjevernijim krajevima kiša mjestimice vjerojatno i izostati. No prestanak južine i pad temperatura osjećat će se posvuda! Najviša poslijepodnevna temperatura zraka do srijede će biti uglavnom između 14 i 19 °C, a najniža jutarnja od 7 do 12 °C, u gorju i samo oko 4 °C!

Nastavi čitati

Najčitanije