Pišite nam

Vijesti

Spremnici za reciklabilni otpad stigli u Općinu Pašman

Prije

-

Spremnici

Sva kućanstva u Općini Pašman će uskoro moći preuzeti spremnike, a sama usluga odvoza se neće dodatno naplaćivati

Prošli tjedan u Pašmanu su djelatnici Javno komunalne ustanove Otok Pašman uskladištili 2400 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Kako saznajemo iz Čistoće Zadar spremnike će njihovi djelatnici uskoro dijeliti svim zainteresiranim kućanstvima na području općine.

Spremnici će zamijeniti plastične vrećice koje se trenutno koriste za skupljanje otpadnog papira i otpadne plastike. U nove spremnike moći će se odlagati različiti reciklabilni otpad kao što je plastika, metal, papir, staklo te druge vrste otpada namijenjene recikliranju (otpadni tekstil, otpadno drvo i sl.). U njih se ne smije odlagati EE otpad (električni i elektronički uređaji), opasni, glomazni, građevinski i tekući otpad.

Skupljeni reciklabilni otpad djelatnici Čistoće naknadno će razvrstavati u svojim pogonima. Cilj projekta je što više smanjiti količine miješanog otpada.

Vrijednost nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada je 764.028 kn od čega je Općina Pašman sufinancirala 15% iznosa dok preostali iznos financira fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Usluge pražnjenja i odvoza reciklabilnog otpada neće se dodatno naplaćivati, a stanovnici općine će o podjeli spremnika biti obaviješteni minimalno 7 dana unaprijed.

Nastavi čitati

Najčitanije