Pišite nam

Sport

Spektakularna Noć boksa na Pašmanu

Prije

-

Noć boksa Pašman

Uz prekrasan ambijent zalaska sunca Pašmanci i njihovi brojni gosti mogli su u subotu navečer uživati u atraktivnoj sportskoj manifestaciji – prvoj boksačkoj priredbi na otoku Pašmanu koja se održala u Pašmanu na rivi gdje je bio postavljen ring s reflektorima odmah uz more.

Gledatelji su vidjeti ukupno devet borbi; pet mečeva revijalnog karaktera uz demonstraciju boksačkih tehnika (sve u izvedbi predstavnika BK Ares Diabolik iz Zadra) te četiri meča u službenom, natjecateljskom programu. Sudjelovali su mladi boksači iz više zadarskih klubova te njihovi gosti iz Koprivnice i Zagreba, a zabilježen je i nastup mladog Ukrajinca koji živi u Gospiću.

Između ostaloga, na djelu su se mogli vidjeti nositelji odličja s Prvenstva Hrvatske, kao i međunarodnih natjecanja. Ujedno, bila je to prigoda kako bi mladići stjecali iskustvo prvim izlascima u boksački ring. Uz veliko iščekivanje žitelja Pašmana, premijerni nastup pred domaćom publikom imao je i kadet Jakov Dunić. Član BK Pašman je u super teškoj kategoriji u teškom i neizvjesnom srazu dvojice stokilaša jednoglasnom sudačkom odlukom bio bolji od aktualnog prvaka hrvatske Luke Buovca iz BK Zadar što je bilo popraćeno velikim ovacijama domaćih gledatelja.

Ivano Skoblar, mlađi senior BK Zadar, uzdanica trenera Davora Dujića, proglašen je najboljim boksačem Noći boksa u Pašmanu. Skoblar je prekidom od strane suca u ringu, u drugoj rundi pobijedio svog starog znanca Lovru Bartolovića iz BK David iz Koprivnice. Također je pehare za najborbeniji par zaslužio i seniorski dvojac, koji su boksali bez kaciga: Lovre Ćoza (BK Bandog, Zadar) i Danijel Šutalo (BK Gladijator, Zagreb).


Jedinstvenu boksačku manifestaciju, prvu takve vrste na otocima zadarskog arhipelaga priredio je BK Pašman, jedini klub čije je djelovanje vezano uz hrvatske otoke. Zbog te posebnosti, veliku potporu imali su u Općini Pašman i Turističkoj zajednici Općine Pašman, uz pokroviteljstvo Hrvatskog boksačkog sveza i Boksačkog saveza Zadarske županije. Upravo iz tog razloga, predsjednik i trener kluba Mario Milolov uručio je plakete za izniman doprinos i potporu u promicanju boksa na otocima načelniku Općine Pašman Krešimiru Ćosiću te predsjedniku Boksačkog saveza Zadarske županije Hrvoju Mariću.

– Zadovoljan sam odazivom, iako ovakva manifestacija predstavlja organizacijski izazov. Imali smo mnogo poteškoća nekoliko dana prije same priredbe, jer je borcu iz Slovenije koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi večeri pukla arkada pa je morao otkazati dolazak. Također smo imali prijavljeno nekoliko prvaka Hrvatske za koje nismo bili u mogućnosti naći suparnike jer je sezona boksa završila u lipnju pa je većina na odmoru.Na kraju je ipak sve ispalo ok, kazao je Milolov te istaknuo da postoje planovi za ponavljanje sličnog događanja, samo na još višoj razini.

Speklakl je popraćen nastupom mladih članica Mažoretkinja otoka Pašmana.

Nastavi čitati

Najčitanije