Pišite nam

Sport

Sljedeću subotu prvi vaterpolo turnir na otoku Pašmanu – Pašmanski dupin 2022

Prije

-

Vaterpolo turnir Dupin 2022

Prvi vaterpolo turnir u mjestu Barotul održat će se sljedeću subotu, 23. srpnja u organizaciji VK Garmenjak. Turnir počinje u 5 popodne, a specifičnost ovog turnira je što se održava na otoku te da od 4 ekipe koje će sudjelovati čak 3 su iz mjesta na otocima zadarskog arhipelaga: VK Garmenjak iz Barotula na otoku Pašmanu, VK Mladost iz Velog Iža na otoku Iž, VK Preko iz Preka na otoku Ugljanu dok je četvrta ekipa AVK Kolpomorto iz Zadra.

Turnir će se održati po kup sistemu:

16:45 – otvaranje turnira

17:00 – prva polufinalna utakmica

17:40 – druga polufinalna utakmica

19:00 – utakmica za treće mjesto

19:40 – finale

20:30 – dodjela pehara i zahvalnica

U pauzi pred utakmicu za 3. mjesto održat će se demonstracijski program za djecu pod nazivom „Mala škola vaterpola“, a nakon završetka turnira će se održati tipična otočna fešta na „Braku“.

Organizator turnira je VK Garmenjak iz Barotula, prvi i jedini vaterpolo klub na otoku Pašmanu, osnovan krajem prošle godine, koji ovim prvim turnirom želi stvoriti tradiciju održavanja vaterpolo turnira na otoku i dugoročno doprinijeti diversifikaciji ponude amatersko-rekreativnog sporta na otoku Pašmanu, promicati pozitivne sportske vrijednosti u široj zajednici te upotpuniti turističku ponudu Općine Pašman i Barotula, koji je svojedobno bio izuzetno poznat u jedriličarskim krugovima po regati Barotul Cup.

Održavanje turnira financijski podržava Općina Pašman, dodijelivši potporu za organizaciju turnira u iznosu od 15.000 kuna, a turnir sponzorira cijeli niz pravnih i fizičkih osoba koje su prepoznale vrijednost ovog sportsko-zabavnog događanja: TZ Općine Pašman, Barbir Sunset Cuisine&Lounge – Sukošan, Metalobrada Perković, Madir, obrt za usluge uređivanja plovila – Zadar, Morski Jež – webshop za prodaju ribolovnog i nautičkog asortimana, Caffe bar Studio „S“ – Split, Giovanni, obrt za pripremne radove na gradilištu – Neviđane, Kruna, Obrt za građevinske radove – Pašman, OPG Matulić – Pašman, Bodulo nekretnine d.o.o. – Ugljan, Promming d.o.o. – Čakovec, Mesnice Nakićen – Banjevci, VeraMa fitness studio – Zadar te Livia Slišković, Krešo Klarić, Roland i Claudia Hermann, Andreja Baraba, Ante Dragičević i Tome Kraljić.

Izvor: Zadarski.hr

Nastavi čitati

Najčitanije