Pišite nam

Vijesti

Slika za otočnu iskaznicu od sad se preuzima is registra MUP-a

Prije

-

Ako ste u zadnjih pet godina dostavili MUP-u svoju fotografiju za izradu osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica) tada će se ta fotografija naći na vašoj novoj otočnoj iskaznici

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike otočnih iskaznica kako je Sporazumom s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) omogućilo da se iz njihova Registra dohvaća fotografija fizičke osobe koja se nalazi na osobnom dokumentu (osobnoj iskaznici ili Putovnici). Drugim riječima ubuduće prilikom podnošenja zahtjeva za otočnu iskaznicu za povlašteni prijevoz putnika podnositelj više neće trebati prilagati svoju osobnu fotografiju dimenzija 35×45 mm već će se ista dohvaćati iz MUP-ova Registra..

Ukoliko se u registru MUP-a nalazi fotografija starija od pet godina tada je korisnik obvezan uz zahtjev za izdavanje otočne iskaznice priložiti  novu fotografiju ne stariju od godine dana.

Prilikom obrade zahtjeva za izdavanje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz više neće biti moguće dohvaćati fotografiju sa „stare“ otočne iskaznice, već će se prioritetno dohvaćati fotografija iz MUP-a ukoliko nije starija od pet godina. Ukoliko u MUP-ovu registru postoji samo fotografija starija od pet godina tada je korisnik obvezan priložiti zahtjevu novu osobnu fotografiju.

Za sva pitanja korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372.

Nastavi čitati

Najčitanije