Pišite nam

Vijesti

Sjednica Općinskog vijeća: prijave na dva nova projekta i naš dječji vrtić je postao „Bodulić“

Prije

-

Sjednica Općinskog vijeća

Jučer, 20. rujna se održala treća sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman, a na programu je bilo više aktualnih tema.

Općinsko vijeće je dalo suglasnost za provedbu ulaganja unutar Mjere 7 iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020 za dva općinska projekta.

Već smo pisali o nizu programa koje Općina Pašman provodi u sklopu svoje pronatalitetne politike što je dovelo do tendencije povećanja broja djece. Iz tog razloga Općina se prijavljuje za projekt rekonstrukcije i opremanja zgrade dječjeg vrtića u Dobropoljani s glavnim ciljem povećanja kapaciteta na 85 mjesta.

Kako na cijelom otoku Pašmanu ne postoji adekvatan prostor za rad i djelovanje dobrovoljnog vatrogasnog društva unatoč tomu što tokom ljetne sezone postoji veliki rizik od pojave požara, Općina prijavljuje i projekt izgradnje i opremanja zgrade dobrovoljnog vatrogasnog društva – zgrada javne i društvene namjene. U sklopu objekta bi se izgradile i prostorije za obavljanje neprofitne djelatnosti lokalnih udruga te bi se stvorila nova radna mjesta za dvije osobe na održavanju i čišćenju zgrade.

Naš dječji vrtić kroz koji svakodnevno prolazi veliki broj djece i mještana je dobio novi naziv – „Bodulić“. Možemo samo poželjeti svim našim malim bodulićima još zabavnije i ljepše vrijeme provedeno u vrtiću s novim nazivom.

Na sjednici vijeća su se rješavale i ostale odluke vezane uz dječji vrtić; njegovo prošireno djelovanje na jaslički program, imenovanje članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića, o potrebi zapošljavanja u vrtiću kao i o visini naplate usluga od roditelja djece korisnika. Tako je navedeno da će prioritet prilikom upisa u programe predškolske ustanove imati djeca s prebivalištem na području Općine Pašman, a cijena će biti veća za djecu korisnike s prebivalištem izvan područja općine.

Nadalje, na vijeću se odlučivalo i o imenovanju članova Upravnog vijeća Javne komunalne ustanove Otok Pašman te o imenovanju Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja.

Nastavi čitati

Najčitanije