Pišite nam

Sport

Sa samo 17 godina Veronika Šokota je sedmerostruka prvakinja Hrvatske

Prije

-

Veronika Šokota

Naša Veronika zasjela je na sam vrh hrvatske atletike, a nakon srednje škole želi se okušati u seniorskoj konkurenciji među najboljima kod nas i u svijetu

Mlada atletičarka iz Ždrelca već je nanizala impresivne rezultate: u dvorani osvojila je prvo mjesto u kategoriji mlađih juniorki u višeboju i juniorki u skoku u dalj, dok je na otvorenom ostvarila pobjede u kategoriji mlađih juniorki u skoku u dalj, višeboju i bacanju koplja te kod juniorki i mlađih seniorki u bacanju koplja, piše Zadarski.hr.

Na tablicama Hrvatskog atletskog saveza u konkurenciji mlađih juniorki u bacanju koplja drži prvo mjesto, a u konkurenciji seniorki drugo. Od nje je ove godine bolji rezultat bacila samo olimpijska pobjednica Sara Kolak.

– Zaljubljena sam u atletiku. Kad nisam u školi, onda sam na Višnjiku. Kad nisam na Višnjiku ili u školi, ne osjećam se baš najbolje – kaže uz smijeh vrijedna Veronika.

Na Balkanskim atletskim igrama u Istanbulu za juniorke osvojila je četvrto mjesto u bacanju koplja. Na tablicama Europske atletske federacije u konkurenciji mlađih juniorki drži četvrto mjesto te najbolje ovogodišnje rezultate u bacanju koplja za juniorke (54,78 m) i mlađe seniorke (55,32 m).

– Trudim se i predano treniram, a po rezultatima se vidi da mi ovaj sport leži – kaže u šali. Treneri su mi kao očevi. Sve što traže odradim na najbolji mogući način. Nekada, kada ima volje, i više od toga.

– Kako sada razmišljam, ne mislim stati nakon srednje škole. Željela bih se okušati u seniorskoj konkurenciji među najboljima kod nas i u svijetu. Uglavnom, nastavit ću se baviti ovim „poslom“ – govori Veronika.

Trener AŠK Zadar Ivan Šola ponosan je na svaki Veronikin rezultat, poglavito stoga što jako dobro zna u kakvim uvjetima trenira i odlazi na natjecanja.

– Veronika je na zadnjem Državnom prvenstvu u Zagrebu imala nastupe dva dana. Ali zbog nedostatka financijskih sredstava nije mogla prenoćiti pa se nakon prvog dana morala vratiti u Zadar. Sutradan ujutro ponovno je putovala na natjecanje. Došla je neposredno pred početak takmičenja i osvojila dva zlatna odličja. Kada tako nešto netko postigne, onda takvim sportašima i sportašicama treba odati veliko, veliko priznanje – kaže Šola ističući kako su za Veronikin uspjeh zaslužni i njezini treneri, Predrag Saratlija i Katarini Gašparović, te uprava AŠK Zadar na čelu s predsjednikom Krstom Baljakom.

Očigledno je da uz ovakav talent, predani rad i, ponajviše, užitak s kojim se bavi atletikom, Veronika ne poznaje granice. Zato Veronika uživaj, a vrhunski rezultati će se i dalje nizati,  jer, kako sama kaže, ovaj sport joj leži.

Nastavi čitati

Najčitanije