Pišite nam

Vijesti

S oznakom Safe stay in Croatia do boljih turističkih rezultata

Prije

-

Safe stay in Croatia

Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo je projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani mogu naći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja – sigurnosnu oznaku je već preuzelo 3.500 turističkih subjekata

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno svim dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i uključuje sve kategorije u turizmu – smještaj, nautiku, ugostiteljstvo, turističke atrakcije, turističke vodiče, agencije i informativne centre, prijevoz/promet, atrakcije, sport, rekreaciju i zdravlje. Potrebno je prijaviti se u sustav te ispuniti prijamni obrazac kojim se potvrđuje i jamči poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prenosi, hrturizam.

Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prijaviti se za oznaku možete na web stranici safestayincroatia.hr, a do sada se prijavilo već 3.500 turističkih subjekata u Hrvatskoj. Stranica služi i kao komunikacijski kanal za naše goste gdje su sve informacije vezano uz COVID-19.

Postoje tri razine kontrole poštuju li se pravila zadana protokolom. Prva kontrola je od strane Ministarstva turizma i sporta, druga je kontrola strukovnih udruženja, a treća će biti prema eventualnim prijavama gostiju putem web stranice.

Nastavi čitati

Najčitanije