Pišite nam

Vijesti

Rekordi padaju i ove turističke sezone na području općine Pašman

Prije

-

Turizam

Na području općine Pašman ove turističke sezone ostvaruju se rekordne brojke u dolascima i u noćenjima turista. Tako je za mjesec srpanj ostvareno 4% više dolazaka i 17% više noćenja u odnosu na 2021. godinu. U srpnju su najbrojniji gosti bili iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Češke. Od početka ove godine, odnosno od 1. siječnja je zabilježeno 13% više dolazaka i čak 25% više noćenja nego 2021. godine.

Direktorica Turističke zajednice Općine Pašman Petra Perinović nagovješćuje i odličan nastavak sezone.

– Dobre brojke očekuju se i u kolovozu, ali i u rujnu ukoliko se nastavi ovakav trend dolazaka. Pašman je rastuća destinacija, a brojke govore u prilog tome. Povećana je potražnja za smještajnim kapacitetima u ovim prvim danima kolovoza, a informacije govore kako je većina smještajnih kapaciteta popunjena, govori Perinović.

Ovako dobri turistički rezultati nezaobilazno su povezani s kvalitetnom turističkom ponudom kojoj zasigurno pridonose brojna kulturna, sportska, zabavna i edukativna događanja koje organizira TZO Pašman kao i brojne udruge aktivne na području općine kojima svake godine i Općina Pašman daje podršku u financiranju njihovih progama i događanja.

Od dosadašnjih događanja na području općine možemo izdvojiti proslavu 25 godina postojanja KUD-a Nevijana iz Neviđana, 20. Međunarodnu smotru folklora Dobropoljana, 2. plivački maraton Galešnjak – Pašman, 1. vaterpolo turnir Pašmanski dupin 2022, zatim Fish, food and more festival te 21. nogometni turnir na male branke Pašman 2022.

Direktorica Perinović za kraj nam je potvrdila kako će i mjesec kolovoz biti ispunjen brojnim manifestacijama kulturnog, zabavnog i sportskog sadržaja.

Nastavi čitati

Najčitanije