Pišite nam

Vijesti

Rekordan proračun Općine Pašman za 2022. godinu veći od 36 milijuna kuna

Prije

-

Proračun 2022

Komunalna infrastruktura, obitelj i djeca među najvećim prioritetima proračuna

Jučer, 22. prosinca u popodnevnim satima održala se 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman na kojoj je usvojen proračun Općine Pašman za 2022. godinu u dosad najvećem iznosu od 36.175.569 kuna.

– Proračun za 2022. godinu je najvažnija odluka vijeća u tekućoj godini i kao takav odražava kvalitetno, održivo i transparentno upravljanje javnim financijama. Bitno je naglasiti da je proračun realan te da je rashodna strana dobro izbalansirana, a posljednih godina vidimo da i prihodovni dio raste. Sve navedeno, uz političku stabilnost, garancija je napretka naše općine, izjavio je za naš portal predsjednik Općinskog vijeća Šime Jureško.

Saznajemo da općinski Program gradnje komunalne infrastrukture ove godine iznosi više od 12 milijuna kuna, od čega se ulaže više od 2 milijuna za groblja, po milijun kuna za uređenje parkirnih zona i izgradnju cesta, oko 3 milijuna za rekonstrukciju šumske ceste Mrljane-Kobiljak te je za sanaciju pomorskog dobra planirano 2,2 milijuna kuna.

Za Program školstva, zdravstva te socijalne skrbi Općina planira izdvojiti milijun kuna od kojih za obitelj i djecu 440.000 kuna, za razvoj sporta i rekreacije namijenjeno je skoro pola milijuna te za javne potrebe u kulturi 170.000 kuna od čega 135.000 za rad udruga.

– Izuzetno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se Općina Pašman nalazi u samom državnom vrhu po izdvajanjima za pronatalitetne mjere. Svi potencijalni projekti poput izgradnja groblja, doma za stare i nemoćne, uređenja puteva, ulaganja u turizam i popratnu infrastrukturu se nalaze u proračunu. Uz pomoć vlastitih sredstava te korištenjem EU fondova, nadamo se da ćemo ih i sve ostvariti. Općina Pašman će i u narednim godinama maksimalna moguća sredstva izdvajati za kulturu, socijalne programe i sufinanciranje udruga koje djeluju na području općine, rekao je Jureško.

Kompletan proračun Općine Pašman za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu objavit će se u „Službenom glasniku Općine Pašman“, a stupaju na snagu 1. siječnja 2022. godine.

Za kraj je predsjednik Općinskog vijeća Šime Jureško zaželio svim stanovnicima općine Pašman sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i zdravljem ispunjenu 2022. godinu.

Nastavi čitati

Najčitanije