Pišite nam

Vijesti

Redatelj animiranog filma Super Mario ponosan na svoje hrvatske korijene, a uz Ždrelac ga vežu krasne uspomene

Prije

-

Mario

Danas, 6. travnja u hrvatska kina stiže američki crtić Super Mario Bros. film koj je režirao američki Hrvat Michael Jelenic zajedno s dugogodišnjim umjetničkim partnerom Aaronom Horvathom. Albert Jelenic, otac Michaela, u Ameriku je 1965. godine došao iz Ždrelca na otoku Pašmanu.

Očekivanja od filmske adaptacije popularne Nintendove videoigre su velika, a američki mediji ističu da bi Super Mario Bros. film trebao biti box office iznenađenje. Predviđaju mu da bi mogao čak i prijeći čarobnu granicu od milijarde dolara prihoda.

Talentirani filmaš Michael Jelenic rođen je i odrastao u San Pedru, kalifornijskom gradu poznatom po brojnoj hrvatskoj koloniji.

– Ponosan sam na svoje hrvatske korijene. Otac Albert je iz Ždrelca na Pašmanu, a majka Miranda je rođena u Americi, ali je podrijetlom iz Kukljice na susjednom otoku Ugljanu. Upoznali su se, naravno, na hrvatskom pikniku u San Pedru – kazao je Michael Jelenic.  

Kako doznajemo, obitelj je redovito dolazila na ljetovanje u Ždrelac, gdje su i sagradili kuću, a brojni susjedi i rođaci ih rado spominju.

Michael već petnaestak godina oduševljava gledatelje sjajnim animiranim filmovima i serijama. Nakon što je radio na brojnim animiranim serijama poput The Batman i Jackie Chan Adventures, Jelenic je sa scenaristom i producentom Aaronom Horvathom 2013. stvorio Teen Titans Go!, zabavnu animiranu verziju popularnih stripovskih junaka Teen Titans. U nekim epizodama serijala se kao lik pojavljuje i njegov otac Albert koji mu čak posuđuje i glas, a u posebnom izdanju tog animiranog serijala glavni junaci u četiri epizode obiđu svijet i završe upravo u Ždrelcu na otoku Pašmanu.

– Dosta stvari koje Teen Titans prolaze u svojim avanturama nadahnuto je onime što sam volio u djetinjstvu. Ovaj put epizode sam posvetio mjestima koja mi puno znače, a to su svakako moj rodni grad San Pedro, koji je početna točka ovog putovanja, i Hrvatska, a posebno selo Ždrelac gdje je rođen moj otac Albert, kaže Michael.

Nastavi čitati

Najčitanije