Pišite nam

Vijesti

Raspisan natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači

Prije

-

Divlje svinje

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža) za sprječavanje štete od divljači u 2021. godini.

Ukupna planirana vrijednost natječaja iznosi 2.000.000 kuna, a najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50.000 kuna. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža) za sprječavanje štete od divljači.

Korisnik sredstava može biti pravna i fizička osoba (obrtnik) koja ima valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici ili fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.

Svaki prijavitelj ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a zaštitna sredstva moraju biti kupljena i postavljena i služiti svrsi za koju su namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.

Natječaj je otvoren od 22. studenoga do 20. prosinca 2021. godine i traje do raspodjele predviđenih sredstava, a sva potrebna dokumentacija je dostupna na stranicama Ministarstva.

Nastavi čitati

Najčitanije