Pišite nam

Vijesti

Raspisan javni poziv za posao popisivača i kontrolora Popisa stanovništva 2021.

Prije

-

terensko popisivanje stanovništa 2021
Foto: POPIS2021

Državni zavod za statistiku je raspisao Javni poziv zainteresiranim kandidatima za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine koja će se provesti u razdoblju od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine.

Popisivači će obavljati popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane u prvoj fazi provedbe Popisa i to osobnim razgovorom sa stanovništvom pomoću elektroničkih uređaja te će obavljati i kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa. Prva faza Popisa će se provesti samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani u razdoblju od 13. rujna do 26. rujna 2021.

Kontrolori će nadzirati rad određenog broja popisivača te im davati smjernice za rad, održavati sastanke s njima te pružati metodološku pomoć i kontrolirati točnost podataka.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa (www.popis2021.hr) popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, a rok za podnošenje prijava je od 23. lipnja do 15. srpnja 2021.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtjeva puni dnevni angažman popisivača i kontrolora uključujući i rad subotom i nedjeljom te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora u tom razdoblju nema drugih školskih ili poslovnih obaveza.

Nastavi čitati

Najčitanije