Pišite nam

Vijesti

Raspisan Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“

Prije

-

Hrvatski otočni proizvod HOP

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2021. Projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda ovom oznakom pokrenut je još 2007. godine s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.
 
Oznaka se godišnje dodjeljuje tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima. Radi se o proizvodima koji potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, a rezultat su otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije. Prijedlog odluke o dodjeli oznake HOP donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na kraju, Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor o pravu uporabe oznake.
 
Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otvoren je do 29. listopada 2021. godine, a sve potrebne informacije kao i obrazac Zahtjeva možete naći ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije