Pišite nam

Vijesti

Pustolovni turizam – Hrvatska prva po konkurentnosti u regiji Istočna Europa i Središnja Azija

Prije

-

Bicikliranje

U novim epidemiološkim okolnostima u segmentu poslovnog turizma struktura gostiju se promijenila u korist domaćih turista, a osjetno su manje pogođene destinacije koje ne ovise o avionskom prometu

Iz Vijeća Zajednice pustolovnog turizma Hrvatske gospodarske komore poručuju kako su uvjereni da će upravo taj segment ponude postati jedan od osnovnih proizvoda domaćeg turizma, uz pomoć ciljanih potpora za daljnji razvoj i promociju.

– Odmah poslije lockdowna jako puno domaćih gostiju imalo je potrebu boraviti u prirodi i baviti se fizičkim aktivnostima kojima možda nikad prije nije. U tom smislu covid je pozitivno utjecao i nadamo se da smo time stekli neke nove klijente, jer domaće tržište ćemo morati jačati kao bazu – istaknula je predsjednica Zajednice pustolovnog turizma HGK Iva Bencun, dodavši kako se aktivni i pustolovni turizam više odvija u vansezonskom periodu pa i u tom smislu dobri rezultati u srpnju i kolovozu nekima nisu puno značili.   

Naglašava kako nova pravila ponašanja koja nameće korona, poput socijalne distance i provođenja vremena na otvorenom, idu na ruku pustolovnom turizmu, kao i kampingu ili nautici. U tome vidi priliku da se ponuda tih segmenata dodatno razvije i postane okosnica domaćeg turizma, ali i naglašava da će se to teško postići bez usmjerenih državnih mjera.

– Nadamo se i  ciljanim bespovratnim potporama za daljnji razvoj i promociju, kao i sniženju ulaznica za nacionalne parkove i parkove prirode za programe u organizaciji hrvatskih agencija – poručuje Bencun.

Nastavi čitati

Najčitanije