Pišite nam

Vijesti

Prvo zdravlje i onda sezona

Prije

-

Mrljane

Kad je započela priča o koronavirusu na hrvatski Jadran, obalu i otoke, došlo je relativno puno stranaca i vikendaša. Na otoku Pašmanu brojni državljani Slovenije imaju svoje kuće i apartmane te automobile sa stranim registracijama, a tu su i vikendaši iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

Jedan otočanin je izrazio mišljenje da im je vjerojatno u pašmanskim malim naseljima sigurnije nego u njihovim gradovima. Iako za sad nitko od Pašmanca nema koronavirus, stanovnici otoka se boje da stranci u ovoj situaciji predstavljaju opasnost jer na otoku Pašman živi puno starijih ljudi.

Onima koji se prijavljuju u sustav e-Visitor moguće je pratiti kretanje, međutim, oni koji imaju kuće i apartmane u ovo zimsko doba se i ne prijavljuju. Koliko je to moguće, prate ih aktivisti općinskih Stožera civilne zaštite.

Pašmanski načelnik je poručio da je optimist, no ako se ne poboljša situacija s virusom, ističe on, ovo ljeto teško možemo očekivati ozbiljniji turizam.
– Međutim, sad su drugi prioriteti, čuvanje zdravlja i osiguranje rada općinske uprave, komunalaca i svih drugih. Moramo raditi i živjeti, nema predaje, zaključio je načelnik Krešimir Ćosić.

Izvor: Zadarski list

Nastavi čitati

Najčitanije