Pišite nam

Vijesti

Prva Đirada nadmašila sva očekivanja!

Veliki odaziv, idealno vrijeme, odlična atmosfera – sve to je doprinijelo vrlo uspješnoj prvoj Điradi

Prije

-

Đirada Pašman

Jučer, 30. travnja u organizaciji TZO Pašman i Općine Pašman održala se prva rekreativna šetnja/utrka Đirada na koju se registriralo 129 sudionika. Prijevremena registracija se velikim dijelom obavila već u uredu TZO Pašman dan prije utrke dok su se svi ostali registrirali u jutarnjim satima u Dobropoljani na sam dan Đirade.

Nakon okupljanja u Dobropoljani svi sudionici su organiziranim prijevozom krenuli do podnožja kamenoloma odakle su se popeli do starta utrke (Skalice – kamenolom). Utrka je počela u planiranih 10 sati, a 11 kilometarska panoramska staza je vodila južnim Pašmanom te uključila 4 tematska vidikovca Lavanda, Smilje, Maslina i Veliki Bokolj.

Tematski vidikovci su osigurali osvježenje i krasne poglede na sjevernu i južnu stranu otoka

Cilj utrke je bio na Velikom Bokolju gdje je sve sudionike dočekala hrana, piće i zabava uz glazbu.

Đirada je privukla sudionike od najmlađe do najstarije životne dobi, a kako je naglasak bio na rekreaciji, a ne na natjecanju, proglašena su samo prva tri mjesta:

  1. Marija Kolanović Kalčić, HR, 1:01:06
  2. Elvis Kalčić, HR, 1:03:14
  3. Miha Ljubanović, SLO, 1:05:50

Direktorica TZO Pašman Petra Perinović izrazila je veliko zadovoljstvo cijelom manifestacijom kao i reakcijama sudionika.

– Kroz 11 km i 4 tematska vidikovca prođirali smo prvu Điradu, a vrijeme je bilo kao stvoreno za šetnju i druženje. Iznimno smo zadovoljni odazivom sudionika, a najvažnije od svega njihovim pozitivnim dojmovima koji su svakako poticaj da ova manifestacija raste kao i mi s njom te da postane tradicija. Zahvaljujemo se volonterima, sponzorima Keindl Sport, OPG-u Matulić kao i Nabernik Marjanu, zatim DVD-u Pašman koji se pobrinuo za sigurnost svih prisutnih, OŠ Vladimir Nazor koja je sudjelovala sa svojim volonterima kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji te svim sudionicima na sudjelovanju, izjavila je za naš portal Perinović. 

Pogledajte kako je to izgledalo na prvoj Điradi:

Nastavi čitati

Najčitanije