Pišite nam

Vijesti

Promotivni video TZO Pašman dobitnik 3. nagrade TEF festivala

Prije

-

TEF nagrada

Udruga Tragom hrvatske baštine uz pokroviteljstvo Grada Krka, TZ grada Krka i TZ otoka Krka je u svrhu turističke promocije i očuvanja tradicijske baštine početkom listopada ove godine organizirala projekt Festival TEF Krk – prvi i jedini festival turističkog i etno filma u Hrvatskoj.

Turistička zajednica Općine Pašman je na festivalu sudjelovala sa svojim promotivnim videom iz 2020. godine te je dobila 3. nagradu festivala u kategoriji turizam. Ideja promotivnog filma je bila prikazati barem dio ljepota Pašmana i potaknuti posjetitelje da se ne zadrže na jednom mjestu kad stignu na otok već da osjete sve ono što otok Pašman pruža, a to su prirodne ljepote, kultura, zabava i rekreacija.

Manifestacija TEF se održala u kino dvorani grada Krka, a riječ je o festivalu turističkog i etno filma koji je okupio brojne autore turističkih i reklamnih filmova te filmova etno tematike. Tijekom dvodnevnog programa u krčkom kinu održane su i dvije panel rasprave – “Otoci u struji” na temu održivog razvoja otoka te “Baština i turizam”. Prikazano je 24 etno filma i 50 turističkih, a za kraj su dodijeljene i nagrade.

Posebnost festivala je u tome što se na jednom mjestu okupila cijela gospodarska grana usmjerena na promociju Hrvatske kao destinacije skupa s lokalnim turističkim zajednicama koje su najvažniji čimbenik u kreiranju hrvatskog turističkog proizvoda.

Nastavi čitati

Najčitanije