Pišite nam

Vijesti

Projekt Zdravi zubi u Dječjem vrtiću Bodulić

Prije

-

Zdravi zubi DV Bodulić

U pašmanskom DV Bodulić je u sklopu projekta Zdravi zubi za mališane održano nekoliko različitih aktivnosti o kojima smo razgovarali s ravnateljicom vrtića Agatom Korenić.

– Naša zdravstvena voditeljica Katarina Ivuša je sa djecom mlađe skupine „Ribice“ u sklopu projekta „Zdravi zubi“ pričala o važnosti oralne higijene. Kroz razne edukativne sadržaje djeca su istraživala i zapažala kako rastu zubi te na koji se način moraju o njima brinuti da bi ostali zdravi. Također im je skrenula pozornost na važnost zdrave prehrane što su djeca samostalno istraživala kroz igru Sretan i tužan zub, pojasnila je ravnateljica.

Djeca starije skupine „Cvjetići“ su kroz slikovnicu u kojoj su glavni likovi Šegrt Hlapić i Gita upoznali građu zuba te kako se pravilno o njima brinuti.

U sklopu ovog projekta je za djecu organiziran i posjet stomatološkoj ambulanti doktorice Marte Horvat u Neviđanima. Stomatologinja ih je toplo dočekala, upoznala ih s instrumentima kojima se ona služi te ih podsjetila na važnost brige o zubima.

– Cilj ovog posjeta je potaknuti djecu da bez straha dođu u stomatološku ambulantu te da redovito kontroliraju zube, za kraj je dodala Korenić.

Nastavi čitati

Najčitanije