Pišite nam

Vijesti

Projekt Zaželi na otoku: Općina Pašman potpisala ugovor s 4 pružateljice usluga

Prije

-

Zaželi potpisivanje ugovora

Danas, 17. lipnja u prostorijama Općine Pašman potpisani su ugovori o radu u sklopu projekta „Zaželi na otoku“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. – 2027.

Općina Pašman je odlukom načelnika o odabiru kandidatkinja zaposlila 4 pružateljice usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, a ukupno se radi o 31 krajnjem korisniku.

Djelatnice kreću s radom već sutra, 18. lipnja te će pružati usluge potpore i podrške 32 mjeseca, odnosno do 17. veljače 2027. godine.

Iz Općine napominju kako su ostala slobodna još 2 mjesta za pružatelje/ice usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, za koje zasad nema interesa. Također, podsjećaju kako je trajno otvoren javni poziv na iskaz interesa za krajnje korisnike koji je moguće naći na web stranicama Općine Pašman.

Podsjećamo da nakon uspješnog prošlogodišnjeg zajedničkog projekta Općine Kali i Općine Pašman „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, dvije Općine su se ponovno zajedno prijavile na otvoreni trajni poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Njihov zajednički projektni prijedlog „Zaželi na otoku“ je bio prihvaćen, a odobren je sveukupni traženi iznos od 672 tisuća eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Nastavi čitati

Najčitanije