Pišite nam

Vijesti

Projekt „Sigurnije škole i vrtići“ na području općine Pašman

Prije

-

Crveni križ Dječji vrtić
Dječji vrtić Otok Pašman

Hrvatski Crveni križ provodi projekt Sigurnije škole i vrtići sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a koji se provodi u mnogim europskim zemljama. Cilj projekta je poboljšati znanje učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja o temama pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima. Program potiče razvijanje kompetencije mladih generacija za sigurno snalaženje i djelovanje u nepredvidivim situacijama kao i naviku cjeloživotne edukacije.

U sklopu ovog projekta Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru podijelilo je komplete prve pomoći u Osnovnoj školi Vladimira Nazora te u Dječjem vrtiću Otok Pašman u Dobropoljani.

Kao dio projekta napravljena je i platforma sigurnija-djeca.hck.hr s edukativnim sadržajima, dostupna učenicima i djelatnicima edukativnih ustanova, roditeljima, stručnim suradnicima te djelatnicima i volonterima Hrvatskog Crvenog križa. Na platformi su dostupne informacije, prezentacije, upitnici te prijedlozi aktivnosti i radionica s uputama za izvođenje i popratnim radnim listićima.

Nastavi čitati

Najčitanije