Pišite nam

Vijesti

Projekt OtokBiz – podrška razvoju ženskog poduzetništva na otoku Pašmanu

Ovu subotu, 11. ožujka s početkom u 17 sati u knjižnici OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima održati će se dvije radionice

Prije

-

Udruga Modus Vivendi iz Pašmana osnovana je 2014. godine kao udruga za očuvanje i promicanje maritimne baštine otoka Pašmana i uspješno je realizirala nekoliko projekata kojima je doprinijela prepoznatljivosti otoka Pašmana.

Prošle godine udruga je promijenila svoje ciljeve djelovanja i usmjerila svoje aktivnosti na povećanje vidljivosti žena u životu lokalne zajednice, poticanje uključivanja žena u sva područja društvenog i gospodarskog života, njihovo osnaživanje i povezivanje te izgradnju mreže podrške i uspostavljanje mjesta razmjene znanja žena otoka Pašmana.

U listopadu 2022. godine udruga je prijavila projektni prijedlog OtokBIZ na Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja projekata civilnog društva na otocima u 2022. godini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

OtokBIZ je usmjeren na jačanje kapaciteta, osnaživanje i izgradnju zajednice poduzetnih žena na području otoka Pašmana. Projektom se kroz edukaciju i izgradnju mreže podrške želi afirmirati i potaknuti razvoj ženskog poduzetništva u lokalnom otočnom kontekstu te doprinijeti povoljnijem okruženju za njegov razvoj te većoj uključenosti i vidljivosti žena u poduzetničkom i općenito javnom životu lokalne zajednice.

U prosincu je odobreno sufinanciranje provedbe projekta u iznosu od 2.222 eura dok je cjelokupna vrijednost projekta 4.463 eura, a trajanje projekta je od 2. siječnja do 1. prosinca 2023. godine. Partner na projektu je udruga “Žene za otok” sa otoka Krka.

Iz udruge Modus Vivendi poručuju kako ovim projektom žele postaviti temelje za ostvarenje ciljeva njihovog djelovanja kako bi se dugoročno osigurala podrška, edukacija i povezanost poduzetnih žena na otoku Pašmanu te uspostavila i učvrstila suradnja i razmjena iskustava sa udrugama s kojima dijele iste vrijednosti.

Projekt će se provesti kroz ukupno 5 aktivnosti, od kojih dvije osiguravaju uspješnu organizaciju provedbe projekta, njegovu realizaciju i postizanje vidljivosti projektnih ciljeva, aktivnosti i rezultata dok se ostale tri projektne aktivnosti odnose neposredno na ostvarenje ciljeva projekta te obuhvaćaju organizaciju i provedbu ukupno 8 događanja (predavanja, radionice, umrežavanja, podrška i dr.).

Uvodni sastanak projekta održan je 25. veljače kada su predstavljene planirane projektne aktivnosti i njihov raspored, projektni partner – udruga „Žene za otok“ s otoka Krka te okvirne teme planiranih radionica.

Ovu subotu, 11. ožujka s početkom u 17 sati u knjižnici OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima, u sklopu projekta, održati će se radionica Andreje Baraba “Poznajem li svoje okruženje?” te “Radionica iznenađenja” Nevene Dujmović.

Nastavi čitati

Najčitanije