Pišite nam

Vijesti

Prijavite se na Dane maslinovog ulja Ugljan 2022.

Prije

-

Turistička zajednica mjesta Ugljan i ove godine organizira već 9. po redu Dane maslinovog ulja u Ugljanu te poziva sve zainteresirane maslinare da prijave svoja ulja za ocjenjivanje.

Točno vrijeme održavanja Dana maslinovog ulja objavit će se naknadno, a sve će biti organizirano u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). Boce možete unaprijed preuzeti u uredu TZM Ugljan. Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti udruga „Olea“ iz Zadra – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja.

Prvih 20 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 150 kn po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, sajam otočnih proizvoda te domjenak koji će se održati nakon dodjele priznanja najboljim maslinarima.

Uzorak ulja, prijavnicu i uplatu potrebno je dostaviti u ured TZM Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati ili poslati  poštom na adresu Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan. Prijaviti se možete najkasnije do 1. travnja 2022.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefonskom broju 023/288-011.


Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan
IBAN: HR87 2390 0011 1012 4900 5
Model: HR 67, poziv na broj: datum prijave, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2022“.

DMU – prijavnica

Nastavi čitati

Najčitanije