Pišite nam

Sport

Prijavite se i vi na plivački maraton Galešnjak – Pašman 2022

Sudjelovati u maratonu možete kao natjecatelj, ali i s manjim brodicama tijekom preplivavanja kanala

Prije

-

Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s Klubom daljinskog plivanja Donat iz Zadra i ove godine organizira drugi po redu plivački maraton Galešnjak – Pašman. Maraton u dužini od 3.000 m će se održati u nedjelju, 10. srpnja s početkom u 9 sati i bodovat će se u sklopu ovogodišnjeg natjecanja Dalmatinski kup.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom plivača, vjerujemo kako će maraton biti jednako uspješan kao prošlogodišnji te da će natjecatelji i publika biti zadovoljni. Pozivamo sve koji žele da nam se pridruže na manjim brodicama tijekom preplivavanja kanala i na taj način pomognu u povećanju sigurnosti plivača i uživaju u maratonu, izjavila je za naš portal direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka s time je prvi dio staze preplivavanje kanala u dužini 1 km, a zatim se pliva uz obalu (4 bove svakih 500 metara) do mjesta Pašmana gdje će biti postavljena Finish tabla.

Broj natjecatelja je ograničen na 80 plivača, a u ovom trenutku je prijavljenih 51 natjecatelja. Prijaviti se možete na internetskoj stranici kluba https://kdpdonat.hr/maraton-galesnjak-pasman-2022-prijave/ ili na licu mjesta ukoliko kvota natjecatelja ne bude popunjena. Rok za online prijave je 9. srpnja do 22 sata.

Kotizacija za natjecanje je 100 kuna za sve natjecatelje i plaća se neposredno prije natjecanja, a ukoliko plivač može organizirati vlastitu pratnju čamcem, oslobođen je kotizacije.

Natjecanje započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju kod velikog mula u 07:30 da bi se u 08:15 brodom prebacili svi na otok Galešnjak. Natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz brodom na Galešnjak s polaskom iz Pašmana u 7:30. U 11 sati natjecatelji imaju ručak, u 12 sati je proglašenje pobjednika, a u 13 sati se svi brodom vraćaju u Turanj.

Nastavi čitati

Najčitanije