Pišite nam

Poslovno

Potpore otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta

Prije

-

Masline

U petak, 10. prosinca je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta u 2021. godini.

Javni poziv je otvoren na temelju Programa dodjele potpora koji podupire pokretanje gospodarskih aktivnosti, očuvanje radnih mjesta te poticanje konkurentnosti gospodarstva na otocima i poluotoku Pelješcu. Provedbom ove mjere doprinosi se održivom i demografskom razvoju otoka, stvaranju uvjeta za očuvanje postojećih radnih mjesta, omogućavanju lakšeg zapošljavanja novih djelatnika i unaprjeđenju poslovanja te razvoju otočnih tvrtki kao temelja razvoja otočnog gospodarstva.

Korisnici potpore su otočni gospodarski subjekti koji obavljaju djelatnosti na otoku. Djelatnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otoku i kontinuitet rada najmanje dvanaest mjeseci bez prekida kod istog poslodavca, odnosno šest mjeseci bez prekida u razdoblju za koje se potpora dodjeljuje za pokretanje gospodarske djelatnosti.

Ukupan iznos potpore koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura unutar razdoblja od tri fiskalne godine.

Javni poziv je otvoren do 27. prosinca 2021. i cjelokupan tekst Javnog poziva kao i Programa dodjele potpora te potrebne obrasce koje treba uz zahtjev popuniti možete pogledati i preuzeti ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije