Pišite nam

Vijesti

Postavljeni novi uspornici: Iz Nacionalnog plana RH po četvrti put osigurana sredstva za povećanje sigurnosti na cestama općine Pašman

Prije

-

Uspornici

Povjerenstvo sastavljeno od članova radne skupine zadužene za provođenje Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, krajem lipnja prošle godine je, temeljem javnog poziva objavljenog početkom 2023. godine, odabralo potencijalno opasna mjesta čija sanacija je sufinancirana sredstvima Nacionalnog plana u 2023. godini.

Među odabranim projektima je bio i projekt Općine Pašman – Smirivanje prometa u naseljima Dobropoljana i Neviđane, L-63163 za čiju sanaciju je Općini odobreno sufinanciranje u iznosu 23.128,87 eura.

Projekt je realiziran tako da su na devet lokacija u naseljima Neviđane i Dobropoljana postavljeni prometni uspornici koji će povećati sigurnost cestovnog prometa u tim naseljima. 

Općina Pašman već niz godina radi na sigurnosti na cestama na svom području te je ovo bio već četvrti put da je projekt Općine prošao na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za sanaciju opasnih mjesta. Prvi put je Općina sudjelovala 2018. godine kad su dobivena financijska sredstva za zonu smirenog prometa na dijelu državne ceste D110 u Neviđanima pokraj Osnovne škole Vladimira Nazora. U 2020. godini Općina je dobila sredstva za postavljanje prometnih uspornika od glavnog ulaza do centra mjesta Pašman, a 2022. godine se preko Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa rješavalo postavljanje nove vertikalne signalizacije i opreme u zoni vrtića u naselju Dobropoljana.

Nastavi čitati

Najčitanije