Pišite nam

Vijesti

Postavljena nova prometna signalizacija u zoni vrtića u Dobropoljani

Prije

-

Prometna signalizacija Dobropoljana

Iz Općine Pašman saznajemo kako je općinski projekt postavljanja nove vertikalne signalizacije i opreme u zoni vrtića u naselju Dobropoljana, koji je u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine odabran za sufinanciranje Ministarstvom unutarnjih poslova, priveden kraju.

Općina je ovaj projekt prijavila zbog potrebe za povećanjem sigurnosti prometa u zoni vrtića pozicioniranog na lokalnoj cesti LC 63 136 koja spaja državnu cestu D110 s centrom naselja. Na navedenoj cesti ne postoje pješačke staze stoga roditelji s djecom pješače po kolniku do vrtića, a s obzirom da se kolnik pruža u nagibu prema moru stvaraju se preduvjeti za povećanje brzine vožnje, što dodatno ugrožava sigurnost pješaka.

Ministarstvo je Općini za ovaj projekt odobrilo iznos od 164.500 kuna dok je ukupna vrijednost projekta iznosila 235.000 kuna.

Ovo je već treći put da Općina Pašman prolazi na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova za sanaciju opasnih mjesta. Prvi put se to odnosilo na cestu pokraj Osnovne škole Vladimir Nazor dok su se u drugom projektu postavljali prometni uspornici od glavnog ulaza do centra mjesta Pašman.

Nastavi čitati

Najčitanije