Pišite nam

Zdravlje

Posebna akcija darivanja krvi: Uz redovno darivanje krvi možete se upisati i u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Prije

-

DDK Otok Pašman

Sljedeći četvrtak, 21. rujna 2023. godine, Gradsko duštvo Crvenog križa Biograd na Moru održat će treću i posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi na otoku Pašmanu za Aktiv dobrovoljnih davatelja krvi Otok Pašman u sklopu koje će se prikupljati i uzorci za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica (Hrvatski registar DDKMS). 

Akcija će u Domu kulture u Tkonu (iznad restorana Sovinje) započeti u 15:15 i trajat će do 18:30 sati.

U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica mogu se upisati punoljetne, zdrave osobe, državljani RH, u dobi od 18 do 40 godina. Sam postupak pristupanja Registru dobrovoljnih darivatelja je vrlo jednostavan. Nakon što darivatelj pristupi akciji i ispuni upitnik s medicinskim kriterijima, slijedi vađenje jedne epruvete krvi koja je namijenjena HLA tipizaciji. Točni osobni i kontakt podaci važni su kako bi lakše mogli doći do osobe koja je identificirana kao potencijalni darivatelj za pojedinog bolesnika. Za više informacija posjetite web stranicu Zaklada Ana Rukavina ili možete zvati na telefon GDCK Biograd na Moru 023 383 761 od 7 do 15 sati.

– Zahvaljujemo se našoj dobrovoljnoj darivateljici krvi Marti na pokrenutoj inicijativi kao i Odjelu za transfuzijsku medicinu OB Zadar za otvorenu suradnju u organizaciji klasičnih akcija i ove koja je za nas sve posebna jer ima širi doprinos zajednice u sklopu već plemenitog dara života, nesebičnog davanja krvi, izjavila je Lovorka Vulin iz Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.

Nastavi čitati

Najčitanije