Pišite nam

Vijesti

Pokrenuta akcija „Hrvatski otoci – COVID free zone“

Prije

-

Pašman otoci

Na epidemiološkim kartama otoci će biti označeni sukladno epidemiološkom stanju na pojedinom otoku, a ne u županiji kojoj pripada

Prije početka ovogodišnje ljetne sezone Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pokrenulo je akciju „Hrvatski otoci – COVID free zone“.

Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Republike Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije. Na web stranici safestayincroatia.hr turistima će uskoro, osim informacije o epidemiološkom stanju po županijama, biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na našim otocima, objavili su na stranicama ministarstva.

-Važnost naših otoka za turizam je iznimno velika, jer se četvrtina turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje na otocima, a boravak turista na otocima dva je dana duži nego u kopnenim turističkim središtima. Također, na otocima se nalazi i trećina komercijalnih smještajnih kapaciteta i zato je važno da imamo točne informacije o epidemiološkoj situaciji na svim otocima, od kojih su mnogi zelene zone. Na taj način turistima ćemo omogućiti detaljan i jasan uvid o sigurnom i ugodnom boravku u Hrvatskoj, objasnila je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici safestayincroatia.hr moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok.

Nastavi čitati

Najčitanije