Pišite nam

Vijesti

Početak lipnja donosi promjene: Od 1. lipnja zabrana paljenja vatre na otvorenom, a od 2. lipnja Jadrolinija mijenja vozni red

Prije

-

Trajekt vatra

Prema Odluci o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru Županijske skupštine Zadarske županije zabranjeno je loženje vatre na svim otvorenim prostorima u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada.

U sljedećih pet mjeseci poseban naglasak je stavljen na zabranu spaljivanja suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja i šikare, papira, smeća i otpadaka, pravljenja improviziranih roštilja, logorskih vatri i slično. Također je zabranjeno bacanje šibica, opušaka, zapaljivih tvari ili vršenje drugih radnji koje mogu izazvati požar na otvorenim površinama.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pašman je kao i uvijek spremno za protupožarnu sezonu, ali mogućnost izbijanja većih požara koji kao rezultat mogu imati tragične posljedice smanjuje se savjesnim ponašanjem i brigom za okolinu svih stanovnika i posjetitelja područja naše općine.

Temeljem Odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru kao i Zakona o zaštiti od požara za kršenje zabrane propisane su visoke novčane kazne. Ako dođe do kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, može se izreći i kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

U slučaju izbijanja požara treba odmah nazvati vatrogasce na broj 193 ili broj 112.

Od danas, 2. lipnja se mijenja i vozni red Jadrolinije, a vrijedi takozvana niska sezona koja traje do 29. lipnja. Sve promjene u redu plovidbe trajekta i brodova možete pogledati na stranicama Jadrolinije:

brodska linija 409 Zadar – Preko

trajektna linija 431 Preko – Ošljak – Zadar (Gaženica)

trajektna linija 432 Biograd – Tkon

Od 2. lipnja također vrijede i nove cijene prijevoza za putnike koji nemaju prebivalište na otoku.

Nastavi čitati

Najčitanije