Pišite nam

Vijesti

Počeo s radom Zeleni otok – novo odlagalište otpada

Prije

-

Na Zelenom otoku su postavljena dva velika rolo kontejnera i više spremnika za odvojeno skupljanje otpada u kojima mještani općine Pašman cijelu godinu mogu besplatno odlagati svoj otpad

U srijedu, 17. ožujka počelo je s radom novo odlagalište otpada Zeleni otok smješteno u Barotulu na parceli površine 600 m2. Općina Pašman je osigurala čišćenje i uređenje parcele kao i prilaznog puta, postavljanje žičane ograde i ulaznih vrata te velike rolo kontejnere i spremnike za odvojeno skupljanje otpada.

Na ovoj se lokaciji mogu predati madraci, komode, namještaj, stolarija (pri predaji prozora i vrata treba odvojiti staklo od drveta). Nadalje skuplja se reciklabilni otpad kao što su staklo, papir, plastika, metal te električni i elektronički otpad (EE otpad).

Zeleni otok će biti otvoren tokom cijele godine ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 15:00 sati. Odlagalište će raditi i svake prve subote u mjesecu od 11:00 do 15:00 sati (od 2. listopada do 31. svibnja) dok će u sezoni (od 1. lipnja do 1. listopada) biti otvoreno od 16:00 do 20:00 sati.

Otpad mogu besplatno odlagati samo mještani s područja općine Pašman tako da se otpad može predati isključivo uz predočenje osobnih podataka (osobna iskaznica).

Osiguravanjem novo uređenog i ograđenog prostora na kojem će svi stanovnici općine moći regulirano odlagati svoj otpad, Općina Pašman nastoji riješiti veliki problem divljih deponija koji postoje na području općine.

Nastavi čitati

Najčitanije