Pišite nam

Vijesti

Počela nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Otok Pašman

Prije

-

Dječji vrtić-Otok Pašman

Uvođenjem cjelodnevnog boravka i proširenjem odgojno-obrazovnog rada na jaslički program daje se veliki poticaj mladim obiteljima za ostanak na otoku

U srijedu, 1. rujna je započela nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću Otok Pašman. Kako smo doznali od ravnateljice vrtića Agate Korenić, redoviti vrtićki program započelo je 40-tak djece u dobi od tri godine do polaska u školu, a tijekom godine će im se pridružiti i djeca koja čekaju da steknu uvjete za upis.

– Odgojno-obrazovni rad i ove godine provodimo u dvije mješovite odgojne skupine: mlađoj i starijoj. Osim redovnog vrtićkog programa organiziramo i obavezni program pred škole koji je integriran u redovni program, a ove godine je iz našeg vrtića u prvi razred otišlo 16-ero djece, rekla je za naš portal Korenić.

Ove godine kreće s radom i toliko očekivana jaslička skupina, koja je sa svojim redovnim desetosatnim programom namijenjena za djecu od navršene 1. godine pa do 3. godine starosti djeteta. S jaslicama se povećava i ukupan broj djece koja će ove godine pohađati dječji vrtić tako da će se djelatnici vrtića skrbiti za više od 50 djece.

– S ciljem poboljšanja kvalitete života i razvoja zajednice, u suradnji s Općinom Pašman, radimo na proširenju naše djelatnosti otvaranjem jaslica u preuređenoj zgradi u Banju. S nestrpljenjem iščekujemo završetak radova kako bi nam se pridružili i naši najmlađi otočani. Uvođenjem cjelodnevnog boravka prije nekoliko godina, a sada i proširenjem odgojno-obrazovnog rada na jaslički program osnažujemo mlade obitelji za ostanak na našem predivnom otoku Pašmanu, a to ujedno znači i otvaranje novih radnih mjesta, istaknula je Korenić.

Nastavi čitati

Najčitanije