Pišite nam

Sport

Po idealnim uvjetima održan 2. plivački maraton „Galešnjak – Pašman“

Prije

-

Plivački Maraton Galešnjak 2022

U nedjelju, 10. srpnja održan je drugi po redu maraton Galešnjak- Pašman koji je organizirala Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s KDP Donat Zadar.

U konkurenciji 63 natjecatelja, po idealnim uvjetima za plivanje, prvi na cilj je stigao prošlogodišnji pobjednik Šimun Srzić u vremenu 34:05, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Pavao Margetić (34:43) i Toni Pavičić Donkić (35:24).

U konkurenciji žena prva je stigla Dina Volarević u vremenu 36:54, dok su drugo i treće mjesto zauzele Domina Žure (37:40) i Mia Klasić (39:23).

Maraton u dužini od 3.000 m se ove godine održao u sklopu Dalmatinskog kupa te se u jutarnjim satima počelo s otoka Galešnjaka preplivavanjem kanala u dužini 1 km, a zatim se plivalo uz obalu (4 bove svakih 500 metara) do mjesta Pašmana gdje je bila postavljena Finish tabla.

– Zahvaljujemo se svim sudionicima, a pobjednicima velike čestitke. Hvala svim volonterima koji su pomogli da se ovaj maraton održi, a posebna zahvala svima koji su svojim brodicama brinuli za povećanu sigurnost plivača, izjavila je za naš portal direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Veseli činjenica da se u odnosu na prošlogodišnji maraton broj sudionika povećao za skoro 50%, što govori u prilog ideji da ovaj projekt postane tradicionalni maraton i sastavni dio događanja na otoku Pašmanu.

Nastavi čitati

Najčitanije