Pišite nam

Sport

Po burnom vremenu uspješno održan 3. plivački maraton Galešnjak – Pašman

Prije

-

Maraton 2023

U subotu, 24. lipnja u jutarnjim satima se održao već treći po redu plivački maraton Galešnjak – Pašman koji je organizirala Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s Klubom daljinskog plivanja Donat Zadar. Utrka je organizirana u sklopu Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja – serije natjecanja koju u sezoni 2023. čini 12 utrka.

Po burnom vremenu u neizvjesnoj utrci prvi na cilj stigao je Kristijan Stojanovski u vremenu 40:45, drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Šimun Srzić s vremenom 40:50, dok treći je stigao Pavao Margetić za 43:19.

U konkurenciji žena prva je stigla Domina Žure (47:53), druga Zrna Šijaković (53:23), a treća Alla Romanenkova (55:11).

Maraton u dužini od 3.000 m počeo je u jutarnjim satima s otoka Galešnjaka preplivavanjem kanala u dužini 1 km, a zatim se plivalo uz obalu (4 bove svakih 500 metara) do mjesta Pašmana gdje je bila postavljena Finish tabla.

– Ove godine vrijeme nam nije išlo na ruku tako da je od samog starta do cilja bilo neizvjesno, ali dobra volja, upornost i energija dokaz su da se svaka prepreka može prevladati, što se na kraju moglo vidjeti na zadovoljnim i nasmješenim licima natjecatelja. Čestitam svim natjecateljima na sudjelovanju te zahvaljujem volonterima i KDP Donat Zadar na još jednom odličnom plivačkom maratonu Galešnjak – Pašman, izjavila je direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Nastavi čitati

Najčitanije