Pišite nam

Vijesti

Pašmanski maslinari osvojili tri medalje na međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2023.

Prije

-

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije Dalmika i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, u četvrtak je u tučepskom hotelu Alga otvorena jubilarna 25. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2023. koji traje do nedjelje 2. travnja.

Svečanost je započela otvaranjem Sajma maslinarstva i uljarstva na kojem su svoj asortiman proizvoda i usluga predstavile brojne tvrtke, obrti i OPG-ovi. Na drugi dan manifestacije, u petak, 31. ožujka održano je svečano uručivanje priznanja za kategoriju otvorena maslinova ulja. Na svečanosti na kojoj je sudjelovalo oko 500 maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, nazočio je i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, a uručeno je ukupno 95 zlatnih, 31 srebrna i 7 brončanih medalja.

Među nagrađenima bili su i maslinari s otoka Pašmana:

Zlatna medalja

BUDISLAV MAĐERIĆ, Pašman, otok Pašman, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti

Srebrna medalja

ANAMARIJA JONA, Kraj, otok Pašman, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica

Brončana medalja

OPG ANA KUŠTERA, Kraj, otok Pašman, za ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica

Čestitamo nagrađenima!

Sajam maslinarstva i uljarstva je jedan od važnijih segmenata Noćnjaka, koji je tijekom manifestacije otvoren za sve posjetitelje. Na sajmu se predstavljaju tvrtke, proizvodi i usluge vezani za maslinarstvo i uljarstvo (mehanizacija, strojevi, oprema, tehnologije, zaštitna sredstva, ambalaža, projekti te drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo) te je to, za sve ljubitelje maslinarstva, prilika za informiranje, razmjenu iskustava, razgovore i nove poslovne kontakte.

Izvor: Zadarski.hr

Nastavi čitati

Najčitanije