Pišite nam

Vijesti

Pašmanski Fish, Food & More Festival se predstavlja na zadarskom gastro turističkom festivalu

Prije

-

Fish food and more festival

Slijedeći tjedan, od utorka 18. travnja do subote 22. travnja održat će se sedmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra. 

Cilj ovog višednevnog eventa je u predsezonskom razdoblju predstaviti Zadar i njegov kraj kroz gastronomsku ponudu i jela od plave i bijele ribe. U Zadarskoj se županiji nalazi preko 50% hrvatske ribarske flote i preko 80% uzgajališta bijele i plave ribe, a većina tvrtki u djelatnosti marikulture nalazi se u našoj županiji i zato je riba u Zadru glavni gastronomski brand zbog čega je TS&W Festival posebno značajan.

Ove godine će TS&W Festival imati svoje, ali ujedno i drugačije lice; čitav je program smješten na Trgu Petra Zoranića u Zadru, a svaki će festivalski dan biti obilježen drugačijim sadržajem. Programi će se odvijati u dva termina, od 11 do 14 sati te od 18 do 22 sata. Večernji će termini imati prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok će jutarnji programi biti ponešto ozbiljniji te će imati svoje tematske priče. 

U četvrtak, 20. travnja u jutarnjem terminu na TSW Festivalu će biti predstavljen i pašmanski Fish, Food & More Festival posvećen ribi, ribarstvu i svemu onome što je s ribom i morem usko povezano te maritimna baština otoka Pašmana.

Fish, Food & More Festival je s velikim uspjehom prošle godine pokrenula TZO Pašman koja je ovim projektom obogatila turističku ponudu na području općine, a na festivalu su bila pripremana i posluživana različita jela od ribe, organizirani koncerti i nastupi klapa te drugi popratni program kao što su edukativne i kreativne radionice za djecu i odrasle. Festival je bio sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a program se održao kroz dva dana; prvi dan krajem srpnja u mjestu Pašman te drugi dan početkom kolovoza u Ždrelcu.

Nastavi čitati

Najčitanije