Pišite nam

Vijesti

Pašmanski Fish, Food & More Festival pred zadarskom publikom

Prije

-

Fish Food More

Jučer, 20. travnja je u sklopu sedmog po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala, najznačajnije godišnje gastronomsko-turističke manifestacije Turističke zajednice grada Zadra predstavljen i pašmanski festival posvećen ribi, ribarstvu i maritimnoj baštini otoka Pašmana – Fish, Food & More Festival.

U okviru panel rasprave u jutarnjem terminu je zadarskoj publici predstavljen koncept, vrijeme i mjesto održavanja pašmanskog festivala kao i njegov cilj koji naglašava važnost očuvanja tradicije, primjene ribe i morskih plodova na svakodnevnim jelovnicima kroz tradicionalne recepte, ali i one pripremljene na moderan način.

Festival koji je s velikim uspjehom prošle godine pokrenula TZO Pašman su u Zadru predstavili direktorica TZO Pašman Petra Perinović, djelatnica TZ Sofija Lukačić te najpoznatiji kuhar našeg kraja Renato Kraljev te su pozvali sve prisutne da sudjeluju na ovogodišnjem festivalu 28. srpnja u Ždrelcu te 4. kolovoza u Pašmanu.

-Iskoristili smo priliku da sve okupljene upoznamo s našim Festivalom te da ih pozovemo da nam se ljeti pridruže na Pašmanu. Zahvaljujemo se TZG Zadar na ukazanoj prilici za predstavljanjem Fish, Food & More Festivala te čestitamo na cjelokupnoj organizaciji TS&W Festivala, izjavila je direktorica Perinović.

Petra Perinović, Andro Magić, Krešimir Ćosić, Renato Kraljev

Podsjećamo da Tuna, Sushi & Wine Festival traje sve do subote, 22. travnja, a cilj ovog višednevnog eventa je u predsezonskom razdoblju predstaviti Zadar i njegovu okolicu kroz gastronomsku ponudu i jela od plave i bijele ribe. Večernji termini Festivala imaju prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok su jutarnji programi ponešto ozbiljniji te imaju svoje tematske priče. 

Nastavi čitati

Najčitanije