Pišite nam

Događanja

Pašmanska Đirada 2024. – Počele su prijave!

Prije

-

Đirada

Turistička zajednica Općine Pašman i ove godine organizira rekreativnu utrku/šetnju Đirada koja će se održati  27. travnja, a imat će kao i prošle godine dvije dužinske kategorije dok se limit za broj sudionika povećao na 600.

Prijave se zaprimaju isključivo on-line do 24. travnja (natjecatelji koji se prijave i plate startninu do 14. travnja dobivaju majicu) i to putem prijavnice na web stranici utrke dirada.hr, a uplatom startnine je prijava za utrku potpuna.

Đirada Blue je duga 9 kilometara te je prikladna za početnike, ali može biti i izazov za natjecatelje željne utrkivanja. Start je u centru Dobropoljane i početak staze prolazi centrom mjesta po asfaltnom putu u dužini 1 km. Nakon prolaza glavne ceste kreće široki makadamski put te se nastavlja uspon do cilja. Na stazi se nalaze 3 bogate okrepe s hranom i pićem i 1 okrepa na kojoj će biti samo voda prema usponu na cilj – vrh Veliki Bokolj na 274 m/nv s kojeg se pruža prekrasni 360 stupnjeva pogled na Velebit, Pašmanski kanal te cijeli Zadarski arhipelag. Za one koji to žele, organizator će prevesti stvari natjecatelja na cilj, a u Dobropoljanu se natjecatelji mogu vratiti organiziranim prijevozom koji je uključen u cijenu startnine. Limit za završiti ovu stazu je 3 sata. Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu nastupiti uz potpis roditelja ili skrbnika, a mlađi od 13 mogu nastupiti samo u pratnji odrasle osobe.

Izazovnija 15-kilometarska Đirada Red zahtijeva određenu razinu kondicije i iskustva. Start je u centru Dobropoljane i početak staze prolazi centrom mjesta po asfaltnom putu u dužini 1 km. Nakon prolaza glavne ceste kreće široki makadamski put kroz predivne maslinike, suhozide i šumu te se nastavlja do cilja. Na stazi se nalaze 3 bogate okrepe. Na okrepi 2 – Mali Bokolj na nadmorskoj visini od 175 m nalazi se Crkva gospe od Loreta odakle se pruža pogled na Veliki Bokolj. Nakon 3. okrepe, na samoj obali, kreće završni uspon po makadamu na kojem se nalazi 0,5 km singletrack-a i dalje se nastavlja uspon makadamom prema cilju – vrhu Veliki Bokolj. Limit za završiti ovu stazu je 5 sati, a prijaviti se mogu samo stariji od 18 godina.

Na cilju utrke Veliki Bokolj očekuje vas zabava uz DJ-a, obilje hrane i pića do zalaska sunca zbog kojeg se vrijedi popeti na vrh. Startnina za sve natjecatelje starije od 13 godina je 25 eura, a mlađi od 13 godina ne plaćaju startninu i u startnom paketu dobivaju samo majicu.

– Pridružite nam se na Pašmanu, otoku koji te izaziva! Otok koji je i priroda smjestila točno uz srce, uz jedinstveni Galešnjak. Bogat mnogobrojnim uvalama, pješčanim plažama te florom i faunom, Pašman odiše sigurnošću i atraktivnošću koja mami na istraživanje. Neka posjet Pašmanu bude izazov koji ćete si zadati prije potpunog osjećaja odsutnosti stresa. Izazivamo te, posjeti Pašman i probudi zaboravljeni dio sebe!, poručuju organizatori Đirade.

Nastavi čitati

Najčitanije