Pišite nam

Poslovno

Pašmancima predstavljeni potencijali Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru

Prije

-

U općinskoj vijećnici Općine Pašman, u petak, 2. listopada, predstavljen je projekt “Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru”.

Kako je istaknuto u uvodu, poduzetnički inkubator je institucija koja podupire razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a korisnici, odnosno stanari Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru mogu biti poduzetnici početnici, poduzetnici koji razvijaju ili šire svoje poslovanje, udruge, zadruge, OPG-ovi, freelanceri, mladi, nezaposleni i ekonomski neaktivni radno sposobni stanovnici, djelatnici iz obrazovnog i IRI sektora te jedinice lokalne samouprave.

Cilj otvaranja poduzetničkog inkubatora je doprinos održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz gradnju poduzetničko-poslovne infrastrukture, razvoj postojećih i uspostavu novih poduzetničkih potpornih institucija i usluga.

Prema riječima Ivana Čupića iz LAG-a Laura, manji dio inkubatora bit će namijenjen za preradu voća i povrća, dok će većina prostora biti potpuno prazna i davat će se u najam poduzetnicima po subvencioniranim cijenama na rok korištenja od pet godina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 37,979.211 kuna, od čega 19,945.669 kuna sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

– Poduzetnički inkubator je podrška i pomoć poduzetnicima da se osamostale, zato su troškovi najma minimalni. Misija poduzetničkog inkubatora je stvaranje uspješnih poduzetnika koji će nakon napuštanja inkubatora nastaviti uspješno samostalno poslovati te poboljšati gospodarsku sliku lokalne zajednice i povećati zaposlenost, ističe Čupić.

Potencijalni korisnici biogradskog Poduzetničkog inkubatora imat će na raspolaganju devet hala za proizvodnju i 17 poslovnih ureda na tri etaže. U prizemlju je devet poslovnih prostora namijenjenih proizvodnji od 42 do 211 četvornih metara, a na prvom i drugom katu uredski prostori od 20 do 155 kvadrata.

Zakupnina proizvodno-skladišnog prostora  u Poduzetničkom inkubatoru bit će 35 kuna po metru četvornom, a uredskog prostora 25 kuna po kvadratu (bez PDV-a).

U navedenu cijenu uključeno je korištenje čajne kuhinje, besplatno korištenje konferencijske dvorane jednom mjesečno te pristup internetu, nadzor nad ulazom u objekt, pružanje informacija posjetiteljima, briga o sigurnosti prostora, parkiranje za zaposlenike, poslovne partnere i posjetitelje tijekom radnog vremena inkubatora.

Nastavi čitati

Najčitanije