Pišite nam

Događanja

Pašmanci darovali krv

Prije

-

Doniranje krvi

Aktiv DDK »Otok Pašman«, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, u pašmanskoj općinskoj vijećnici održao je akciju darivanja krvi.


– Akciji su se odazvala 32 darivatelja krvi, 17 muškaraca i 15 žena. Ukupno je prikupljeno 28 doza krvi, krv je dalo 15 muškaraca i 13 žena, kazao je Šime Mušćet, voditelj aktiva DDK Otok Pašman.
– Raduje nas povećanje interesa žena u aktivnima dobrovoljnih darivatelja krvi, s obzirom na to da se žene teže odlučuju na darivanje krvi. Trudimo se probuditi žensku solidarnost pošto svake godine u svijetu pa tako i kod nas, puno žena treba krv prilikom poroda, kazala je Franka Troskot, ravnateljica GDCK Biograd na Moru.


Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi uručena je i zahvalnica Andri Magiću za 30 darivanja krvi.
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi pašmanskog Aktiva održavaju se na način da je jedna akcija u Pašmanu, a druga u Tkonu tako da je Šime Mušćet pozvao otočane, mlade i one u dobroj kondiciji, da se priključe drugoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi koja će se održati u Tkonu, 25. svibnja 2020. godine.

Izvor: Zadarski list

Nastavi čitati

Najčitanije