Pišite nam

Vijesti

Ovu subotu veliki gastro event u Ždrelcu: Riblji kulinarski show, Tuna cutting show i večernja zabava uz koncert Giuliana

Nakon nedavno održane Đirade očekuje nas još jedno veliko predsezonsko događanje na Pašmanu

Prije

-

Kako smo nedavno pisali na našem portalu, ovu subotu, 27. svibnja nas u Ždrelcu očekuje Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu. U organizaciji KŠRM Submania iz Zagreba i ŠRD Račina Ždrelac i uz potporu Turističke zajednice otoka Pašmana, ovaj sportski događaj će se nastaviti velikim gastro eventom koji će se održati u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Proširenje turističke ponude u predsezoni

Direktorica TZO Pašman Petra Perinović nam je detaljnije približila pripremljeni bogati program te naglasila kako se organizacijom ovog događanja želi postići proširenje turističke ponude na području općine u predsezonskom razdoblju i privući brojne posjetitelje i turiste ne samo otoka Pašmana i Ugljana, nego i Zadra i okolice.

Otvoreni kup podvodnog ribolova

– Cijeli program isplaniran je tijekom dva dana, 26. i 27. svibnja u Ždrelcu. U petak, 26. svibnja od 19 sati u bistru Feral u Ždrelcu odvijat će se registracija i prigodna zakuska za natjecatelje, prezentacija pravila, nagrada te partnera i sponzora natjecanja. Cjelokupni program predviđen je u uvali Polača za subotu, 27. svibnja; od polaska natjecatelja prema zoni lova do večernjeg koncerta, kaže Perinović.

Početak natjecanja u podvodnom ribolovu planiran je u 8 sati ujutro, a završetak je predviđen za 17 sati dok će se vaganje ulovljene ribe održati između 16 i 17 sati. Proglašenje pobjednika planirano je prije velikog večernjeg koncerta, u 20 sati.

Ujutro, prilikom polaska prema zoni, ribolovci će se brodovima zaustaviti iza Pašmanskog mosta, minutom šutnje odati počast stradalim podvodnim ribolovcima te baciti vijenac u more čime simbolično žele ukazati na nepažnju ostalih sudionika u morskom prometu spram njih.

Riblji kulinarski show s velikim brojem atraktivnih jela

– Ljubitelji kulinarskih delicija moći će okusiti svježe ulovljenu ribu uživo pripremljenu pod budnim okom poznatog šefa kuhinje Tomislava Karamarka i njegovog tima. Karamarko, višestruko nagrađivan hrvatski kuhar i sudionik brojnih nacionalnih i međunarodnih kulinarskih natjecanja, za nadolazeći gastro event je pripremio atraktivni menu, a kulinarsku ponudu će upotpuniti predstavljanje vrhunskih vina iz vinarija „Degarra Winery Zadar“ te „Vina Karaba“ kao i ostalih proizvoda iz lokalnih OPG-ova, ističe Perinović.

Posjetitelji će moći uživati u brojnim ribljim delicijama: rižoto sa škampima, Teriyaki tuna s rajčicom concasse i orzo, ragu od artičoka i tortelini s janjetinom, rolada od špinata i pašteta od bijele ribe, pecivo punjeno plodovima mora, krem juha od rajčice, julienne povrće s kozicama začinjeno poznatim Pašman libre acetom od smokve iz radnje OPG Matulić, zapečene kamenice te panirani inćuni s krumpir salatom i remoulade umakom.

Tuna cutting Maguro Kaitai Show

Poseban doživljaj za posjetitelje gastro eventa će biti Maguro Kaitai Show tijekom kojeg će tunu pripremiti poznati majstor japanske kuhinje Nabuhito Okado. Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako se pravilno reže i priprema svježa tuna i ostala riba te naučiti nešto više o japanskoj kuhinji.

Edukativna radionica za djecu

Tijekom dana će biti organizirana i radionica za djecu na kojoj će moći naučiti nešto novo i kreativno o podvodnom svijetu. Radionicu će voditi Ivana Medić, učiteljica razredne nastave i voditeljica likovne skupine u OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima.

Večernja zabava uz Giuliana i Diktatore

– I na kraju, za zabavu i druženje uz svima nam poznate stihove pjesama kao što su Gori more, Kako ću volit do ludo more, Dobro mi došla ljubavi i ostale, pobrinut će se Giuliano i Diktatori. Ulaz na cjelodnevno događanje i gastro event je za sve posjetitelje besplatan, za kraj je dodala direktorica Perinović.


Program:

Petak 26.05.
19:00
Bistro Feral – registracija natjecatelja i prigodna zakuska

Subota 27.05.
08:00 – 17:00
Natjecanje u podvodnom ribolovu
16:00 – 17:00
Vaganje ribe
16:00 -18:00
Dječja radionica
17:00 -19:00
Riblji kulinarski show i predstavljanje vina
19:00
Tuna cutting show
20:00
Proglašenje pobjednika
21:00
Koncert Giuliano i Diktatori

Sponzori nagrada za pobjednike natjecanja: Croatian island Spearguns, Frigomarine, Subcraft, EvenFlow, DiveIn, NeoCarbone, BlackTech, DragorLux i Pangea centar te ostali sponzori i partneri natjecanja su: Marikomerc, Studenac, Pelagus farma, OPG Matulić, Privredna banka Zagreb, Fragaria d.o.o., Woodie dizajn i Tvornica reklame Zagreb.

Nastavi čitati

Najčitanije