Pišite nam

Vijesti

Otvoren 22. Biograd Boat Show

Prije

-

Boat Show Biograd

U srijedu, 21. listopada u 12 sati svečano je otvoren 22. Biograd Boat Show, najveći srednjoeuropski nautički sajam

Ove se godine Boat Show odvija pod nikad većim epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa, pa će poseban naglasak biti na sigurnosti sudionika i posjetitelja sajma, javlja Zadarski.hr.

Boat show otvoren je u Zapadnoj marini Marine Kornati, u Biogradu na Moru, uz trajektno pristanište (Ul. kralja Petra Svačića).

Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima također jamče sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

– Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržali smo i ove godine sa 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno u Zadarsku županiju, znatno nam je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam. Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji smo zlatni član – poručuju iz Biograda.

Nastavi čitati

Najčitanije