Pišite nam

Vijesti

Otvaranje Pelješkog mosta; načelnik Općine Pašman sa suradnicima sudjelovao na svečanom otvorenju

Prije

-

Pelješki most

Jučer, 26. srpnja u večernjim satima svečano je otvoren Pelješki most, najveći projekt u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima Europske unije, a redovan promet preko mosta koji povezuje jug Hrvatske s ostatkom države krenuo je u ponoć.

Nakon što su se nazočnima obratili predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković te predsjednik Republike Zoran Milanović uslijedili su posljednji koraci do otvorenja Pelješkog mosta.

Izvedena je “Himna slobodi”, a u finalu njezinog izvođenja počeo je i vatromet, barke i brodice ispod mosta trubile su te su zapaljene bengalske vatre, a po mostu su se kao prvi automobili provezli Rimac Nevera, najmoćniji električni automobil na svijetu s jedne i Niko Pulić u svom automobilu s druge strane.

Na svečanom otvaranju je sudjelovao i načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić sa svojim suradnicima.

– Ovo je kraj jednog dugogodišnjeg uspješnog procesa povezivanja juga Hrvatske s ostatkom države. Općina Pašman je također krenula u sličan projekt izgradnje mosta Pašman – kopno koji za sve otočane znači povećanje kvalitete životnog standarda kroz bolju povezanost s kopnom i značajnog pozitivnog utjecaja na gospodarstvo cijele općine. Vjerujem da ćemo i mi uspješno privesti kraju ovaj za nas strateški projekt te tako pružiti još bolje mogućnosti stanovnicima našeg otoka da ostanu živjeti u svom mjestu, izjavio je načelnik Općine.

Povijesni događaj otvaranja Pelješkog mosta obilježavao se tijekom cijeloga jučerašnjeg dana programom koji se odvijao s dviju strana mosta na odmorištima Brijesta i Komarna, a kulturni i zabavni programi se održavali i u svim gradovima u županiji. Most je tijekom dana bio otvoren za sve građane i posjetitelje koji su njime željeli prošetati.

Nastavi čitati

Najčitanije