Pišite nam

Vijesti

Otočka ferata – besplatne usluge prijevoza osobama starije životne dobi

Projekt GDCK Biograd na Moru se provodi u partnerstvu s Općinom Pašman i Općinom Tkon

Prije

-

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru započelo je s programom „Otočka ferata“ koji primarno obuhvaća aktivnosti pružanja besplatne usluge prijevoza osobama starije životne dobi na željene lokacije poput pošte, trgovine, banke…

Program se provodi u partnerstvu s Općinom Pašman i Općinom Tkon na području tih općina, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Opći cilj programa je ublažavanje socijalne isključenosti i uključivanje starijih osoba u život zajednice dok je specifični cilj ovog projekta osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života i što dužeg ostanka u vlastitom domu. Nadalje se ovim aktivnostima želi postići jačanje i osamostaljenje starijih osoba te poticanje volonterizma i međugeneracijske solidarnosti.

Iz GDCK Biograd na Moru su poručili da se više informacija može dobiti na broju 023 383 761 ili mail adresi crvenikrizbiograd@zd.t-com.hr.

Kontakt broj vozača (Slavko): 099 811 2252

Nastavi čitati

Najčitanije